Zomer 2020

Deze zomer zijn we vier keer een paar dagen weggeweest met de camper. Ondanks al het corona gedoe. Vooral om en beetje leven in deze site te houden hierbij de verslagen en foto's.

 

Dieverbrug: van maandag 25 mei tot en met 2 juni

Het is een traditie geworden om met zes vrienden één keer per jaar een paar dagen te gaan kamperen. We hebben bijna alle provincies van Nederland wel zo'n beetje gehad. Dit jaar was Drenthe weer aan de beurt. Vooral ook omdat daar een camping zit met bij elke plek een sanitair gebouwtje: wel zo veilig vanwege alle coronatoestanden. En luxe natuurlijk: zelfs met vloerverwarming.   

De dagen werden gevuld met kletsen, met koffie en andere drankjes, veel lachen en samen eten.  En uiteraard fietsen. En dat gaat prima in Drenthe: van Appelscha tot Dwingelo. 

Kortom vier dagen met erg mooi weer. En de frisse nachten werden snel vergeten door de vloerverwarming in het privé sanitair gebouwtje.

Na vier dagen Dieverbrug gaan wij met de camper naar Duitsland. Even over de grens bij Emmen ligt het gehucht Geeste bij een "speicherbechen". Met een fraaie camperplaats: een fijn plek, gratis, maar zonder voorzieningen. Maar dit weekend vreselijk druk. Aan het einde van de middag zijn we helemaal ingebouwd door Duitse campers. Op zaterdag gaan we naar Oldenzaal, na eerst gebeld te hebben of daar nog plaats was. Oldenzaal, de stad waar Wim geboren is. Erg mooi weer en op de fiets hebben we allerlei oude bekende plekken bezocht.

Tot slot van deze trip hebben we de waddenkust bezocht. En zijn ergens in de buurt van Sint Jacobaparochie op een camping terecht gekomen. Ook daar veel zon, maar nog veel meer wind. We hebben er eindeloos gefietst, maar op de fraaie dorpen na een wat saai landschap.

West Friesland: van vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 juni

Even een lang weekend naar West Friesland, naar een camping in Abbekerk. We komen er om te fietsen, en dat doen we alle dagen. Op vrijdagmiddag gaan we naar Medemblik als een soort opwarmertje voor de andere dagen.

De zaterdag is bestemd voor het serieuze werk Een rit langs het IJsselmeer en Markermeer. Met een tussenstop in Grootebroek. Daar wonen sinds kort vrienden van ons, Hans en Ria, in een nieuw appartement. We zijn hard aan koffie toe en stroom voor een fietsaccu en genieten van een drankje, het fraaie uitzicht en het aangename gezelschap. Terug bij de camper hebben we er tachtig kilometer opzitten.

De zondag wordt een relatieve rustdag, mede door het warme weer en we houden het bij een rondje Abbekerk. Op maandag is het weer heerlijk fietsweer en gaan we naar de kust. We komen uit in Schoorl, waar het gezellig druk is ondanks het corona gedoe. Ook deze keer weer een dag vullende trip van vijf en zeventig kilometer en een waardige afsluiting van dit lange weekend.

Vijf dagen twee kleinkinderen

Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli zijn we met de kinderen van Bas en Eelke op pad geweest. Eerst naar Oldenzaal. De camperplaats daar ligt tegen het fraaie recreatiegebied Het Hulsbeek aan. Ideaal voor kinderen: water, zand en speeltoestellen in alle soorten en maten.

Op woensdagmorgen zijn we op de fiets naar Denekamp geweest. Het oeroude museum Natura Docet heeft daar een facelift gekregen en heet nu "Big Insects". Insecten zo groot als paarden, waarvan de kop, de vleugels of de poten bewegen. Leuk voor de kinderen, maar niet echt spectaculair.  

Op donderdag zijn we naar de camperplaats in Weeze in Duitsland gereden. Die ligt dicht bij het hoogtepunt van deze week: het "boerenpretpark" Irrland. Voor ons een dag heel hard werken: de hele dag met een bolderkar zeulen van de ene attractie naar de andere. Waar de kinderen helemaal los gaan. Het park is zo groot dat je na een lange dag nog maar de helft gezien hebt. We hebben het hele weekend erna nodig gehad om bij te komen.

Vijf dagen De Ardennen

Op maandag 17 augustus is onze kleindochter Tessel jarig. In de vakantie op Camping Les Salins in Stoumont. We besluiten er op vrijdag 14 augustus heen te gaan als verrassing: ze weet van niets. De heenreis verloopt niet helemaal voorspoedig. Bij Luik ontdekken we dat we nodig moeten tanken. Maar voordat we bij een tankstation zijn is het al te laat. Ergens langs de snelweg kunnen we niet verder. Dus gaat Wim op de fiets op zoek naar diesel. Maar dat vindt de Belgische politie geen goed idee. Bij hoge uitzondering mag hij wel lopen naast de fiets. Uiteindelijk is na anderhalf uur het probleem opgelost. Een ervaring rijker en een goede les om beter op te letten. Halverwege de vrijdagmiddag komen we aan op de camping; langgerekt in een vallei met een riviertje. En heel veel vaste staanplaatsen. De verassing bij de kleinkinderen is groot, we worden erg enthousiast gegroet. Op zaterdag gaan we fietsen, we vertrekken vol goede moed. Maar na een half uur begint het te regenen. Steeds harder, twee uur lang en we kunnen nergens schuilen. Als verzopen katten komen we uiteindelijk terug op de camping. Dat het voorlopig de laatste regenbui is, is op dat moment een schrale troost. Op maandag, de verjaardag van onze kleidochter, gaan we naar een skihelling in de buurt van Trois Ponds. Deze periode ingericht als een park met allerlei doe-activiteiten. Van karten tot doolhof en boerengolf tot het afdalen op luchtbanden. Voor de kinderen een leuke afsluiting van de vakantie.  

Maak jouw eigen website met JouwWeb